Calm en tweede editie van Swim to Fight Cancer Breda

Swim to Fight Cancer banner - 2020

Calm Veiligheidsadviesbureau is ook dit jaar weer verbonden aan Swim to Fight Cancer. Steun ook de strijd tegen kanker! Meer over dit evenement en de mogelijkheid om te doneren via deze link.

Op zondag 6 september a.s. vindt de 2e editie plaats van Swim to Fight Cancer in de singels en haven van Breda. Vorig jaar deden bijna 600 deelnemers mee aan deze Swim en haalden samen ruim €355.000* op voor onderzoek naar kanker. De eerste editie was succesvol. Dat kwam mede dankzij de enthousiaste bijdrage van de zwemmers, ondernemers, vrijwilligers en het publiek.

Theo Dekker, projectleider Swim to Fight Cancer Breda: “Het enthousiasme en de toewijding van zoveel mensen hebben geleid tot een ware apotheose die dag. En dat willen we zo graag nog een keer meemaken. Op 6 september hopen we dan ook op meer zwemmers en meer geld om met elkaar de vuist te maken tegen kanker.”

De zogeheten ‘vijfjaarsoverleving’ neemt in Nederland ieder jaar met ongeveer 1 procentpunt toe. Dat komt door betere en snellere diagnoses en behandelingen, dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie. Kanker is nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Geld voor onderzoek naar kanker blijft dan ook belangrijk.

*Alle donaties die worden opgehaald voor Swim to Fight Cancer gaan via KWF voor 100% naar kankeronderzoek. De organisatie kan dit garanderen, omdat alle kosten van het evenement worden betaald uit de inschrijfgelden van deelnemers en vanuit giften van enkele gulle en enthousiaste sponsoren en leveranciers.

Logo Swim to Fight Cancer Breda

Contact
close slider